Je lijf is slimmer dan je hoofd

Je lijf is slimmer dan je hoofd 

 

Huh? Ja echt! Ons lijf is een prachtig instrument om je af te stemmen op je innerlijk kompas. Letten op hoe je je voelt en wat je voelt, helpt je om nog betere keuzes te maken die goed en kloppend zijn voor jou. Op die manier brengt het jou dichter bij datgene wat je verlangt.

 

Sinds ik weer vrienden ben geworden met mijn lijf (dat is ook weleens anders geweest) vraag ik regelmatig aan mijn lichaam hoe het over een bepaalde keuze denkt, eh voelt.

 

Zo ook deze zomer toen ik, de avond voor vertrek, Hippieland voorbij zag komen. Leek me super leuk om naartoe te gaan, maar ja, het is morgen al (stress), dan moet ik nu nog iets regelen voor de huisdieren, ze voorspellen veel regen, ik kan mijn tijd ook anders (lees: “nuttig”) besteden. Mijn hoofd kwam er, zeker onder de tijdsdruk, niet aan uit. Dus ging ik zitten en vroeg het mijn lichaam. Hoe voelt een ja… Hoe voelt een nee…

 

Dat werd een duidelijke JA. “Weet je het zeker?” En weer een JA. OK, practice what you preach…ik ga…let’s do this. Afijn, de volgende ochtend spullen gepakt, de huisdieren geregeld en gaan met die banaan. Maar… toen kwam de twijfel weer. Wil ik dit wel echt. Was het geen opwelling. Zit ik daar straks in de regen of krijg ik spijt. Ik werd overvallen door heimwee (en dat heb ik bijna nooit), wilde alleen maar thuis zijn, miste de kinderen, voelde me verdrietig en de tranen bungelden over mijn wangen. Wat ga ik daar doen?! Hoe heb ik dit kunnen bedenken. Ik blijf thuis!

 

Dus… auto aan de kant en toch nog maar eens even inchecken. Lief lijf… weet je het zeker, wil ik dit echt, is het een goede keuze voor mij om te gaan … en weer die JA!

 

En toen besloot ik, dit wordt mijn test of het echt zo werkt. Verstand op nul en ik luister naar mijn lijf, onvoorwaardelijk. Ik GA! Met veel weerstand en rollende tranen, rijd ik door naar de camping waar ik warm en liefdevol word ontvangen. En ik ben zo dankbaar dat ik heb doorgezet. Ja het was even veel geregel (en dus stress) en ja het was nat. En ja ik heb zoveel lieve mensen ontmoet, fijne workshops gedaan, bijzondere ervaringen beleefd, verbinding gemaakt en liefde gedeeld. En lieve sisters ontmoet waar ik nog steeds veel contact mee heb. Ik weet het zeker, ik moest dat weekend daar gewoon zijn. Test geslaagd.

 

Ik ben zo dankbaar dat ik ondanks alle weerstand en twijfel toch ben gegaan.

Ik ben zo dankbaar dat ik heb geluisterd naar mijn lichaam.

Ik ben zo dankbaar voor mijn lichaam.

En dat we weer vriendjes zijn.

 

De signalen zijn subtiel, maar ze zijn er. In rust en stilte kun je ze voelen.

Vind de rust

Hoor de stilte

Voel de signalen

Ben aanwezig in je lichaam

En luister

 

Dankjewel lief lijf